dragi nas pazin 2016

Povodom Dana Grada Pazina, danas u četvrtak 09.lipnja u 09.30 na Trgu Slobode započeo je drugi kviz za djecu i mlade pod nazivom “Dragi naš Pazin”. Ovogodišnji kviz je posvećen i visokoj 750. obljetnici izgradnje župne crkve sv. Nikole. Kviz se sastojao od tri programa: natjecanje u poznavanju kulturno-umjetničke baštine, prirodnih znamenitosti i povijesti grada; kreativne likovne radionice; edukativne i likovne radionice za najmlađe (predškolce). Natjecanje u poznavanju kulturne i povijesne baštine Pazina osmislili su prof. Daniel Bogešić i Sandra Sloković. Na natjecanju sudjelovalo je 6 parova učenika, po dva iz svake pazinske škole, te su ih pratili mentori Mirjana Mila Anzur i Igor Dobrić. Natjecatelji su u paru trebali rješavati zadatke na znamenitim lokacijama u gradu, te su im gostoljubivo svoja vrata otvorili župna crkva, franjevački samostan, DAPA i EMI u Kaštelu. Svi  sudionici dobili su pohvalnice i marende, a najbolji i vrijedne nagrade. 

Rezultati ovogodišnjeg kviza:

  1. Mjesto: Rafael Družetić i Roman Kalčić – Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, mentori:Barbara Širol i Mladen Majušević
  1. mjesto: Tonka Čikeš i Maja Keleva – Pazinski kolegiji – klasična gimnazija, mentor: Daniel Bogešić
  1. mjesto: Danijel Putinja i Anton Močibob – Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, mentor: Igor Dobrić

Istovremeno za predškolce iz vrtića Olga Ban, predvođene odgojiteljicom Ritom Ujčić, a u suradnji s župnikom Mladenom Matikom, održala se edukativna radionica o kulturnoj baštini u župnoj crkvi. U likovnoj radionici skupina učenika iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije, predvođenih prof. Evom Bulić, obnovili su bubamare na betonskim čunjevima na trgu. Organizator ovih događanja je Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka u suradnji s Pazinskim kolegijem, a pod pokroviteljstvom Grada Pazina.

Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad web stranice, dok nam drugi pomažu u poboljšanju stranice i korisničkog iskustva. Odluka o tome želite li dopustiti kolačiće ili ne je na Vama. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti web stranice.